Qui som?

Diagrama de ChakrasSahaja Yoga és una associació cultural sense ànim de lucre, que presenta un mètode senzill i natural per despertar, conèixer i desenvolupar la nostra consciència espiritual.

Mrs. Nirmala Devi Srivastava (“Shri Mataji”) va desenvolupar aquest mètode i va començar a difondre’l filantròpicament arreu del món a tothom que així ho va desitjar.

La meditació Sahaja Yoga ens permet assolir i mantenir un estat de pau i goig en el dia a dia, i també ens ensenya a transmetre aquesta experiència a altres. Sahaja Yoga també promou totes les manifestacions culturals que ajuden a desenvolupar aquest estat de silenci i pau interior. Aquest es el perquè Sahaja Yoga també realitza concerts de música de l’Índia, espectacles de dansa, musicoteràpia, promoció de les músiques del món i fusió cultural entre d’altres.


logo-unescoEl Centre per la Pau de l’UNESCO (Unesco “Center for Peace”) ha escollit el sistema de meditació Sahaja Yoga com a soci oficial seu. Això es degut que Shri Mataji ha posat molt d’ènfasi en que per aconseguir la Pau Mundial, primer és necessari aconseguir la Pau Interior; i la meditació és el millor vehicle per aconseguir-ho.


La gran dedicació de Shri Mataji per desenvolupar aquests grans ideals a través de la meditació, i el fet que ho hagi realitzat de forma totalment desinteressada ha fet que hagi rebut molts premis i reconeixements internacionals com:

  • La prestigiosa acadèmia “Petrovskaya Academy of Science & Arts” de Sant Petersburg la va declarar membre Honorari l’any 1993.
  • Ha estat nominada dues vegades al premi Nobel de la Pau.
  • Ha rebut infinites cartes d’agraïment i suport d’alcaldes i altres càrrecs oficials com: El 1994 el alcalde de Brasilia li ofereix les claus de la ciutat, ha tingut l’agraïment del Primer Ministre de Canadà; reconeixement de varis governadors i alcaldes de ciutats com Yonkers (Nova York), Cincinnati, Philadelphia, Los Angeles, Berkeley, Pittsburg, British Columbia, Sydney i Newcastle, Vancouver, Toronto,…
  • Shri Mataji, fins i tot, cada any pel seu aniversari rebia felicitacions de personalitats destacades com el president dels Estat Units, Barack Obama i la seva dona Michelle Obama.
  • Ha estat invitada a participar com a ponent en la “Quarta Conferència Mundial de les Dones” organitzada per les Nacions Unides a Beijing l’any 1995. Es pot veure el seu discurs original en anglès aquí. Aquell mateix any va rebre el títol de “Doctora Honoris Causa” en Cognitive Science per la Universitat de Bucarest.
  • Ha obtingut la ciutadania Italiana honorífica l’any 2006.

Reconeixements Shri Mataji


Com que Shri Mataji ha difós i ensenyat la meditació Sahaja Yoga sense demanar mai res a canvi, totes les activitats que s’organitzen són sense ànim de lucre. La gestió de cada centre de Sahaja Yoga està totalment descentralitzada. Però pels projectes de caire internacional Shri Mataji va establir una fundació internacional a Itàlia amb representació de molts països. El president honorífic d’aquest fundació és el seu marit Sir C.P. Srivastava, membre provinent de l’Administració de l’Índia i diplomàtic de llarga carrera internacional. A continuació els principals reconeixements de la personalitat de Sir C.P. Srivastava:

  • Va ser elegit com el seu Secretari del famós Primer Ministre de l’Índia, Lal Bahadur Shastri.
  • Ha estat elegit durant 15 anys el president de la Unió Marítima de las Nacions Unides (IMO).
  • Ha rebut la condecoració de “Encomienda de Número de Isabel la Católica” de la Casa Reial d’Espanya i el títol de Cavaller (Sir) per la Casa Reial de Gran Bretanya.
  • Es poden consultar tots els seus reconeixements internacionals en el seu ampli currículum online de Sir C.P. Srivastava.


Memòria de Shri MatajiShri Mataji, va visitar Andorra l’any 1988 per l’ocasió d’un seminari internacional. En les seves paraules va comentar d’Andorra: “És important que ens cal saber la gravetat de la Mare Terra. Com Ella gira amb tal tremenda velocitat mantenint-nos a tots units al seu cor, i després Ella emet seu bell amor Diví, a través de les diverses meravelles… com les que ens estan envoltant, ara les podem veure per nosaltres mateixos. Especialment quan veig les grans muntanyes, sento que són com grans sants asseguts i meditant aquí. Però elles són les úniques que poden captar el principi de la Maestria (Guru) emès pel mar. Com sabeu, el mar és el principi de la Maestria (Guru), i són tan altes que poden atrapar el principi de la Maestria (Guru).” [Shri Mataji de forma poètica/mística es refereix a la bellesa de la Neu de les muntanyes d’Andorra].

Sahaja Yoga Andorra està registrada com una associació cultural sense ànim de lucre des del 2013 (Veure dades de registre aquí). Sahaja Yoga Andorra, a part dels tallers de meditació gratuïts, cada any ha realitzat la promoció de la Jornada Mundial de la Pau Interior, el 21 de Març. Ha estat palès el gran concert de fusió de Flamenco i Música de la Índia realitzat al Teatre Comunal l’any 2016.

Si vols conèixer i experimentar els beneficis de meditar pots venir als tallers de meditació a Andorra que organitzem gratuïtament. Si no pots esperar, també pots provar ara mateix online amb les nostres meditacions guiades.

Si vols conèixer la nostra presència a nivell mundial, pots veure tota la informació a la nostre web internacional de Sahaja Yoga, o la de Sahaja Yoga Barcelona o la de totes les ciutats d’Espanya.